Workshop schuilhutfotografie

Datum:

24-01-2015 = Vol
13-02-2015 = Vol
27-02-2015 = Vol
15-03-2015 = Vol
26-04-2015 = Vol

Tijdens mijn lezingen, waar ik mijn werk laat zien, krijg ik altijd de vraag: ā€œHoe heb je dit nu weer voor elkaar gekregen?ā€ Achter de meeste fotoā€™s zit een enorme hoeveelheid voorbereiding! Bijvoorbeeld een perfecte foto – van een ijsvogel of een ander mooi vogeltje op een steentje midden in het water met een perfecte spiegeling – is niet zomaar tijdens een wandelingetje in het bos gemaakt.

Ik krijg dan ook vaak door mijn workshopdeelnemers de vraag “ik zou best eens met jou in een schuilhut willen zittenā€. Dat is dat natuurlijk niet altijd mogelijk, maar ā€¦.

Zoals sommige van jullie al weten vind ik het heel leuk om mensen de mogelijkheid te geven om ook zoā€™n schitterende foto te laten maken. Daarom organiseer ik nu een workshop schuilhut-fotografie.

In mijn bos-schuilhut die ingegraven in de grond zit. Aan beide zijden van de schuilhut is een drinkplaats voor vogels en andere dieren uit het bos. Door het extreem lage camerastandpunt fotografeer je vlak over het water van deze drinkplaats. Hierdoor krijg je de meest mooie spiegeling die je maar kunt bedenken! De vogels komen er drinken, eten en wassen. Dit zijn natuurlijk de mooiste momenten om ze te fotograferen.

Er zijn heel veel goede natuurfotografen die geen 500 of 800 mm telelens hebben en daar heb ik juist heel erg rekening mee gehouden! Ik vind het super om de gewone fotograaf met een 200 of 300 mm lens ook de mogelijkheid te geven om een wereldplaat te schieten! De vogels komen dan ook vaak op max. 2 meter afstand voor je poseren. Mocht je nu wel een 5 of 600 mm lens hebben maakt je dan geen zorgen, ook dan kan je hier je hier heel goed mee uit de voeten!

Met de voorbereidingen van deze plek ben ik ruim anderhalf jaar bezig geweest. We hebben de schuilhut (of schuilhuisje mag je wel zeggen) met een kraantje het bos in gebracht. We hebben er heel veel tijd en energie in geĆÆnvesteerd een plek als deze helemaal perfect te maken. Maar nu is het eindelijk dan zover. We kunnen er nu volop van gaan genieten!

Het is waanzinnige ervaring om van zo dichtbij de interactie tussen de verschillende vogels te aanschouwen. Maar er komen ook eekhoorns en zo heel af en toe een vos. Dan moet je wel heel stil zijn en veel geluk hebben natuurlijk! Maar zoals ik altijd zeg, ā€œals je thuis blijf zitten dan weet je zeker dat je hem niet fotografeert”.

Deze workshop is ook geschikt voor mensen die niet zo goed te been zijn! Omdat mijn hut in een privƩ bos staat kan ik je, mocht het nodig zijn, met mijn bus tot aan de hut rijden. Houd er wel rekening mee dat je daarna een paar uurtjes op een kruk moet zitten.

De workshop zal uit twee gedeeltes van 3 uur bestaan. Daar tussenin zal ik een heerlijke lunch verzorgen bestaande uit mijn wereld beroemde pannenkoeken.

Dus wil je nu nu eens echt te ervaren hoe een professioneel natuurfotograaf te werk gaat? Meld je dan voor deze workshop aan! En ik garandeer je dat je hier zeker geen spijt van zult krijgen!

Aantal deelnemers:

5 personen

Benodigdheden:

Camera
Statief
Telelens minimaal 200 mm,
Converter
Warme kleding!!!! ( want je zit een tijdje stil )
Warme schoenen!!!
Eventueel een dekentje voor over de benen.

Zelf u drinken meenemen, thee/koffie/sap.

Opzet:

Je de mogelijkheid te geven om in een perfecte setting schitterende fotoā€™s te laten maken die je normaal gesproken nooit zal maken! Tijdens deze workshop zal ik je natuurlijk ondersteunen met de benodigde fototechnische kennis!

Lunch:

Vers gebakken pannenkoeken
Spek
Kaas

Geschikt voor:

Voor zowel de amateur als gevorderd en professionele natuurfotograaf.

Ervaring:

Onvergetelijk!

Tip:

Erg leuke locatie om met een groepje vrienden of fotoclub te ervaren.
Voor een hele groep bied ik ook nog een leuke korting en in overleg met mij mag je je eigen datum kiezen.

Tijd:

9:00 tot 16:00 uur

Locatie:

Tilburgse baan 5
4904 SP Oosterhout

Als je de baan ingeslagen bent zie je na ongeveer 100 meter aan de rechterkant van de weg een groen hek met verboden toegang. Maar vandaag heb jij daar wel toegang!
Parkeer hier de auto.

Prijs:

165,- p.p.

Groepskorting!

Boek je met 5 personen, prijs:
145,- p.p.