Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.198.214 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
107 berichten.
Fred horst heeft geschreven op 1 september 2014
22-08-2014 was het dan eindelijk zo ver: DE WORKSHOP met Marco de Paauw. Heel erg leuk groepje met zowel beginnende als meer ervaren fotografen aan boord. Veel ijsvogels gezien veel water veel bomen veel struiken kortom een heel mooi gebied voor fotografie Marco: zoveel passie ervaring beleving. Hij ademt fotografie uit. En natuurlijk zijn assistente niet te vergeten. Kortom een geweldige en heerlijk dag gehad van het begin tot het eind. Wat hadden wij een mazzel met het weer zeg. Gr. Fred PS. een absolute aanrader voor iedereen die aan fotografie doet, ongeacht de ervaring die je zelf hebt.
Corine heeft geschreven op 23 augustus 2014
Onlangs een hele leuke dag gehad tijdens de workshop in de Biesbosch. Als beginneling op gebied van fotografie was veel voor mij nieuw, maar ik kreeg de basis goed uitgelegd. Veel persoonlijke aandacht tijdens de trip, goede uitleg en tips voor zowel de beginneling als de gevorderde fotograaf, en een gezellige sfeer verzorgd door dit enthousiaste duo: al met al een heel bijzondere dag! Een echte aanrader als je de natuur in de Biesbosch wilt beleven en een stukje verder wilt in je fotografie.
Marco Gerritsen heeft geschreven op 18 augustus 2014
Afgelopen juni zijn we met een aantal leden van Natuurfocus op fotosafari gegaan in de Biesbosch. De sfeer was geweldig en Marco is een amusante en enthousiaste man met leuke opmerkingen (o.a. de vette plaat). Bovendien geeft hij veel tips. We hebben meerder keren een bever gezien, de zeearend ook maar helaas was de ijsvogel al uitgevlogen. Het is zeker een aanrader! En het was leuk om kennis te maken met de Biesbosch.
Hans Seuters heeft geschreven op 27 mei 2014
Zaterdag 24 mei. Vroeg in de morgen (voor sommige mensen dan). Om 7:30 staan we klaar met een aantal leden van Fotoclub Steenbergen om de workshop in de Biesbosch te gaan doen. Onder de bezielende leiding van Marco gaan we met zijn boot op stap. We hebben veel van het gebied gezien en zodra er een vogel in de lucht zat sprong Marco op en vertelde ons alles over deze vogel en hoe je deze het beste kon fotograferen. Met veel humor en toch ook serieuze momenten hebben we de Biesbosch gezien en gefotografeerd. En we zijn (om in Marco zijn taal te spreken) met vette platen thuis gekomen. Het was een zeer wel bestede dag.
Harald Harms heeft geschreven op 7 februari 2014
Workshop Bayerische Wald met Marco de Paauw Het was een geweldige workshop! Heerlijk om een paar dagen volop met je hobby bezig te kunnen zijn onder begeleiding van deze top natuur fotograaf! Ondanks dat de groep uit ongeveer 10 mensen bestond kreeg je individueel ook voldoende aandacht. Marco kan als geen ander het gedrag van de dieren voorspellen door bijvoorbeeld op houding enz. te letten. Dit komt vervolgens weer ten goede aan de fotoโ€™s. Marco staat 100% voor wat hij doet en dat doet hij geheel op zijn eigen wijze. Niet alleen fotografisch gezien is het super maar bovenal is het ook een fijne en humoristische man waardoor je je al snel helemaal op je gemak voelt. Deze workshop maar ook andere workshops kan ik dan ook van harte aanbevelen! Niet twijfelen maar gewoon doen! Met vriendelijke groet, Harald Harms
Rudy Rensen heeft geschreven op 7 februari 2014
Beste Marco Ik wil je wel 1000 keer bedanken voor de mooie vakantie/workshop in het Bayerischer Wald afgelopen week. Het was een fantastische groep. De locatie was prachtig. Ook een geschikte locatie voor 3D-fotografen. Je hebt ons bijzondere plekken laten zien en het was gelukkig bewolkt weer. Ideaal voor het fotograferen van dieren. Jij was voor ons heel zorgzaam en alert. Er was je niets te veel gevraagd. Bedankt voor je prachtige verhalen en voor je goede adviezen. Een volgende keer wil ik heel graag mee naar de Biesbosch. Hartelijke groetjes Rudy Rensen (een fan)
Jos Henrichs heeft geschreven op 7 februari 2014
Zeer veel dank voor de perfecte begeleiding en de open en vriendschappelijke sfeer, waardoor ik heel erg heb genoten van de winterworkshop in het Bayerischer Wald. Het was niet voor het eerst dat ik met Marco de Paauw en Karin Baptist foto's heb gemaakt, maar deze keer gedurende de vier volle dagen (jawel, van half negen tot zes in het besneeuwde bergbos) heb ik hun gedrevenheid, professionaliteit en enthousiasme ten volle leren kennen. Grote klasse moet ik zeggen, of zwarte band a la Marco. Ik kan deze trip aan iedere amateur natuurfotograaf aanraden: je komt niet alleen met mooie foto's thuis, maar ook met een aantal tips en trucks die je fotografie op een hoger plan brengen. Marco is in staat om een warme groepssfeer te creรซren waardoor ook onderling veel van elkaar kan worden geleerd. Hartelijke groeten, Jos Henrichs
Sander LvB heeft geschreven op 4 februari 2014
Afgelopen week naar het Bayerischer Wald geweest met Marco de Paauw voor een workshop natuurfotografie. Dit is de eerste keer dat ik met Marco ben mee geweest en zal absoluut niet de laatste keer zijn. Zijn enthousiasme wekt erg aanstekelijk en daardoor is er volop de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen. Praktisch is de reis tot in de puntjes verzorgd zodat je je volledig kan richten op datgene waarvoor je bent meegegaan. Zijn kennis van het gebied is enorm en daardoor benut je de dagen op locatie voor de volle honderd procent, ongeacht de weersomstandigheden. Marco, bedankt voor deze geweldige ervaring en niet in de laatste plaats de gezelligheid
Willem heeft geschreven op 2 februari 2014
Afgelopen week teruggekomen van een fantastische trip naar het Bayerische Wald. Alle ingrediรซnten waren aanwezig om er een leerzame en gezellige reis van te maken: de kennis en het enthousiasme van Marco, de fantastische omgeving, de eenheid en gezelligheid van de groep en de prima organisatie! Overdag lekker bezig in de natuur, โ€™s avonds heerlijk โ€˜lokaalโ€™ eten met als afsluiting een gezellig biertje of wat โ€˜stevigersโ€™ in het pension.. Voor mensen die nog twijfelen, probeer het eens. Je zal er spijt van krijgen. Spijt dat je niet eerder bent meegegaan..
Hans Maliepaard heeft geschreven op 1 februari 2014
Van 23 t/m 28 januari met Marco en Karin naar het Bayerischer Wald geweest. Wat een geweldige ervaring. Fantastisch mooie lokatie. Leuk en rustig pension met goede bedden en heerlijk ontbijt. 's avonds werd er heerlijk gegeten in een restaurant. Marco weet inmiddels uit ervaring wat de beste locaties onder de betreffende weersomstandigheden zijn. Onvermoeibaar en enthousiast probeert Marco je te helpen om je fotografie naar een hoger niveau te krijgen. Allerlei onderdelen van de natuur en landschap fotografie komen aan bod. We hadden bovendien prachtig weer en een geweldig leuke groep. Ik kan dit iedereen aanraden om te doen. Trouwens ook de Biesbosch workshop van Marco is een aanrader. Die heb ik enkele maanden geleden gedaan. Ik ben nu aan het uitkijken naar de Bayerischer Wald workshop in oktober om de lokatie en dieren met de herfstkleuren te fotograferen.
Caspar Wingelaar heeft geschreven op 30 januari 2014
Workshop Bayerischer Wald met Marco de Paauw. Van 23 tot 28 Januari ben ik met Marco mee geweest. Ik had al eerder 2 workshops bij hem gedaan. AWD en Texel. Ik wil jullie graag vertellen dat een workshop met Marco een waar feest is. Zowel qua gezelligheid als qua technische kennis. Bij deze workshop komt niet alleen het fotograferen aan bod, maar ook het hele fenomeen Natuurfotografie. Van kleding tot manier van bepakken of lopen. Een super kompleet pakket. Het knappe van Marco vind ik hoe hij op een enthousiaste manier iets kort en bondig maar volledig kan uitleggen. Het hotel waar we slapen en het restaurant waar we eten laten niks te wensen over. Ik kan niet anders doen dan andere fotografen deze of een andere workshop met Wildlife Images aan te raden!! mvgr. Caspar
Frans Heinsbroek heeft geschreven op 29 januari 2014
Net terug van een workshop met Marco en Karin naar Bayerische Wald. Had verwacht dat het leuk en leerzaam zou worden. Het werd meer als dat. Met een heel leuke groep was het reuze gezellig en toen er nog verse sneeuw viel was het alleen wachten op het juiste moment om af te drukken. Ook daarvoor kregen we veel tips mbt compositie, scherptediepte, diafragma en ook camerainstellingen. Daarvoor al de nodige adviezen ontvangen mbt kleding etc. Helemaal top. Daarbij ook een leuk pension en goed eten. Wat mij betreft een echte aanrader.
awm van de wiel heeft geschreven op 10 november 2013
fotoworkshop bayrische wald: herfstkleuren, heerlijke maaltijden en een enthousiast duo om je de fijnere kneepjes van dier/landschapfotografie bij te brengen. marco is een bijzonder getalenteerde fotograaf, die op geheel eigen wijze jou wegwijs maakt in de wereld van belichting,camerapositie en wat er allemaal nog meer komt kijken voor de perfecte foto. maar vooral respect voor dier en natuur staan voorop, hij laat dat ook zien in zijn eigen fantastische foto's, om jaloers op te worden!!! alles bij elkaar een feestje om mee te maken en redenen te over om nog vaker een workshop te gaan volgen bij deze bijzondere brabander.
Gerard Nesselaar heeft geschreven op 3 november 2013
Hi Marco en Karin, Na de workshop op de Biesbosch was ik nieuwsgierig geworden naar een workshop van meer dan 1 dag. Het Bayerischer Wald trok mij aan omdat het gaat om het fotograferen van Europese wilde dieren. Uit de voorbereidingen werd het mij al duidelijk dat ik van deze workshop veel zou leren. En dat heb ik gedaan, nu weet ik wat een echte foto maken betekent. 's Ochtends vroeg op pad (na een heerlijk ontbijt) en 's avonds laat thuis, moe maar voldaan hebben wij gezamenlijk gegeten in echt Bayerisch restaurant. De dieren zitten in grote verblijven. Daardoor kan je foto's maken zonder dat het hek op de foto staat. Soms moet je lang wachten maar als er actie komt, dan kan je hele mooie plaatjes schieten. Let goed op wat Marco je verteld, want dan lukt het echt. Heb foto's kunnen maken van lynxen, beren, wolven, otters en uilen. Het was echt mooi weer en daardoor hebben wij ook mooie foto's van de zonsondergang kunnen maken. De tijd van het jaar zat ook mee, de herfst was nog in volle gang waardoor er nog veel kleur in het bos was. Kortom ik heb genoten en kijk echt met veel plezier terug op deze tijd. Op naar de volgende fotoreis! Gerard
Lei Philippen heeft geschreven op 2 november 2013
Nadat ik deze zomer de workshop in de Biesbosch had gedaan was ik erg enthousiast geraakt over de aanpak van Marco. Dat smaakte naar meer en daarom heb ik afgelopen week de workshop in het Bayerischer-Wald in Duitsland mee gedaan. De lange reis is zeker de moeite waard geweest om te doen. Normaal fotografeer ik veel dieren in dierentuinen en dan heb je vlug last van de omheining waardoor het meestal bij portretten van de dieren blijft. Nu zaten de dieren in veel grotere verblijven waardoor je ze mooi in hun omgeving kan fotograferen . Betekent wel dat ik soms veel geduld moest hebben om de dieren op de juiste plek voor mijn lens te krijgen. Verder allerlei nieuwe technieken geleerd met heel leuke resultaten. Marco en Karin bedankt voor jullie begeleiding en goede verzorging. Ik fotografeer al ruim 40 jaar en merk dat mijn dierenfotografie toch weer wat extra's heeft gekregen. groeten Lei
Karin heeft geschreven op 1 september 2013
Workshop Bayerischer Wald, De workshops van Marco de Paauw zijn geweldige workshops. De kwaliteit ligt ontzettend hoog. Marco is niet alleen een top fotograaf die iedereen enthousiast maakt en het beste uit elke deelnemer weet te halen. Hij is ook nog eens een goede entertainer. Deze combinatie zorgt ervoor dat zijn workshops altijd van top niveau zijn. Ik ben nou meerdere workshops mee geweest en ze zijn keer op keer super gezellig en elke workshop weer leer ik zo ontzettend veel. Tijdens zijn workshop Bayerischer Wald ben je een aantal dagen heel intensief bezig met het fotograferen van verschillende dieren. Maar ook hele mooie bergriviertjes met lange sluitertijd ontbreken niet. Marco leert je niet alleen fototechnieken maar hij leert je ook wat natuurfotografie nou echt is. Hoe je je moet gedragen in de natuur en waar je op moet letten. Ondanks dat je met een groep op pad bent en intensief bezig bent weet Marco elke deelnemer de persoonlijke aandacht te geven die hij/zij nodig heeft. Een ECHTE aanrader!! (en het geld meer dan waard!) Groetjes Karin
Adrie Aarnoudse heeft geschreven op 20 april 2013
Vrijdag 20 April heb ik de workshop bijgewoond van Marco de Paauw in de Biesbosch. Het was voor mij een heel leuke ervaring, Marco is enorm enthousiast en probeert zoveel mogelijk informatie over te dragen. Fototechnisch kregen we behoorlijk veel tips, ook voor de wat meer ervaren fotograven was het zeer interessant. Ik ben zeker van plan in de toekomst nogmaals een workshop bij te gaan wonen. Groet Adrie Aarnoudse (Zeeland)
Christien Rietveld heeft geschreven op 12 mei 2012
Bedankt voor de fijne,leerzame en gezellige fotoworkshop met de boot in de Biesbos. Ik heb weer genoten van dit mooie natuurgebied en heb voor het eerst een levende bever gezien en vastgelegd! Jouw tips en aanwijzingen hebben gemaakt dat mijn foto's tijdens de dag in kwaliteit toenamen. Ook de andere cursisten profiteerden ieder op zijn eigen niveau ervan. Je enthousiasme en scherp oog voor alle details lieten ons meer zien dan anders. Al eerder heb ik fotoworkshops met je gedaan en zal dit ook blijven doen, omdat ik elke keer weer een level hoger kom.Ik zal nog lang genieten van de foto's van Lepelaars, opstijgende zwanen, vliegende eenden, bever en landschappen met spiegelend water. Veel liefs en groetjes, Christien Rietveld
John heeft geschreven op 6 mei 2012
Gisteren met Marco op stap geweest in de Biesbosch. Het was nog een beetje spannend wat het weer zou gaan doen maar in de loop van de dag werd het alleen maar beter. We zaten in de boot met 5 mensen van het goede soort (= Nikon) en 4 van die duistere types (= Canon) ๐Ÿ˜‰ . Marco heeft een mooi bootje dat speciaal is uitgerust voor dit soort uitstapjes. Na het ontvangst met koffie, thee en gevulde koeken gingen we op pad. Stukje varen, aan land wat mooie plekjes bezoeken en weer verder varen. Omdat Marco al zijn hele leven in de Biesbosch rond banjert weet hij precies waar de mooie en interessante plekken zijn. Tussen de middag kwam een geheel ander kant van Marco naar voren. Naast mooie foto's maken kan hij ook prima pannenkoeken bakken! Spek, kaas of appel met rozijnen, Marco draait er zijn hand niet voor om. Wat hebben we allemaal gezien: krakeend, fuut, wilde eend, nijlgans, koekoek, zeearend en nest, heel veel zwanen, het hol van de ijsvogel (niet het beestje zelf helaas) en natuurlijk de mooiste plekjes van de Biesbosch. Krijg je ooit de kans om een workshop van Marco bij te wonen zou ik het gewoon doen. Ik heb genoten van de hele dag en veel opgestoken wat techniek betreft. Daarnaast is Marco gewoon een toffe gozer en heeft altijd wel iets te vertellen.
Franc Nigl heeft geschreven op 17 april 2012
Hallo, Op vrijdag 13/04 heb ik deelgenomen aan de workshop natuurfotografie van Marco de Pauw. Los van het feit dat het weer ongelofelijk lekker meespeelde en de mooiste lichtschakeringen tevoorschijn toverde, was deze workshop ook op andere fronten een succes. De wijze waarop we meegenomen werden in de wereld van Marco, was niet alleen een genot om te ervaren, maar ook uitermate leerzaam. Vooral de kundige ondersteuning en het bieden van de mogelijkheid om foto's over nemen als het niet lukt, werden door de hele groep uitermate gewaardeerd. De passie spatte echt van de boot af en dat werd enkel nog maar groter, toen er een bever nagenoeg naast de boot kwam zwemmenโ€ฆ Bedankt voor het mogelijk maken, deel te nemen aan deze workshop, maar vooral ook dank aan Marco en Karin dat ze ons meegenomen hebben in hun fantastisch natuurwereld. Gigantische aanraderโ€ฆ Met vriendelijke groet Franc Nigl