Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.198.214 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
107 berichten.
Koos van Nierop heeft geschreven op 15 oktober 2018
Afgelopen zaterdag een hele dag op pad geweest met Marco in de Biesbosch. Het was een mooie ervaring, het enthousiasme de kennis die Marco heeft is top, hij geeft je gelijk tips in het veld die je gelijk kan gebruiken en ook tips voor het gebruik van de camera. Hij kent de Biesbosch op zijn duimpje wat echt een voordeel is om mooie plaatjes te schieten, ook kent hij het gedrag van de dieren en wat ze gaan doen, ook ideaal voor een mooie foto. Het was een mooie dag met een leuke groep. Top Marco.
Matthijs Koek heeft geschreven op 9 september 2018
Workshop natuurfotografie in de Biesbosch. geweldige dag, veel geleerd, goed tips en uitstekende begeleiding. Hele dag was perfect verzorgd. Een echte aanrader!
Jeannette Schenk heeft geschreven op 13 mei 2018
12 mei 2018 met Marco en nog 9 gezellige mensen de met Marco mee geweest met de fotoworkshop door de Biesbosch. Marco is een heel enthousiast workhop begeleider. Hij kent de Biesbosch op zijn duimpje. Is goed spotter en weet de boot zodanig te manoeuvreren dat de vogels er geen last van hebben en jij als fotograaf los kan gaan. Tips die hij onderweg geeft zijn direct toepasbaar. Pannenkoeken bakken kan hij ook. Heerlijk, zo tussen de middag een versgebakken pannenkoek. Na afloop samen de dag afgesloten met een hapje en een drankje. Een echte aanrader. Dank je wel Marco.
Gerrit Boerdam heeft geschreven op 28 mei 2016
Vandaag zaterdag 28 mei een lezing en workshop(schuilhut fotografie) van Marco ,op de fotofair , bijgewoond , samen met mijn zoontje(8jaar) hij vond het geweldig heeft het er steeds over hoe Marco alles uitlegt , zelfs hij begreep het , gewoonweg fantastisch , heb zelf ook enorm genoten, hoe Marco met passie zijn enthousiasme overbrengt op een groep mensen , echt een aanrader ! Marco Bedankt voor je inspirerende uitleg , tot ziens!
Bert Assiรฉ heeft geschreven op 12 april 2016
De Fotoclub op Tholen heeft, in samenwerking met Fixed Focus uit Bergen op Zoom en de Brabantse Wal uit Steenbergen, op 11 april 2016 in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer een avond georganiseerd, waarop Marco een lezing heeft gehouden over natuurfotografie. De manier waarop hij zijn eigen prachtige werk toelicht, tips geeft en vragen beantwoordt is geweldig. De gedrevenheid is zo mogelijk nog groter. Echt een aanrader voor elke (amateur) fotoclub. Wij zullen in de toekomst zeker nog een keer van zijn boeiende verhalen gaan genieten. Namens het bestuur van F.o.Tho, Bert Assiรฉ
Erik van Dort heeft geschreven op 4 april 2016
Op vrijdag 2 april met Marco en 7 anderen verzamelen in de jachthaven van Werkendam. Oops wat brengen al die ervaren natuurfotografen een indrukwekkend arsenaal aan lenzen en ander materiaal me?!. Natuurfotografie is voor mij maar een van de vele onderwerpen die ik vastleg. Ga ik het redden met mijn simpele 300mm lens? Marco helpt mij al snel: "hier probeer deze mooie Signa 150-600mm maar eens even uit". Het wordt een geweldige dag, waarbij het niet uitmaakt hoeveel natuurfoto's je eerder schoot, Marco helpt iedereen met tips en beantwoord de vragen met evenveel enthousiasme. Wars van moeilijk doen, legt hij alles in heldere taal uit. Biesbosch is zijn thuis en dat merk je als hij alle goede plekjes voor ons opsnort en de boot precies zo manoeuvreert zodat iedereen zijn plaatjes kan schieten. Zo'n 12 uur met elkaar bezig om mooie platen te schieten. Prachtige dag en dan thuis de mooiste foto's uit de 700 shots gaan zoeken. Blij met de resultaten. Van harte aanbevolen!
Kees van Willigen heeft geschreven op 21 februari 2016
Voor de eerste kees met marco naar het Bayerische Wald geweest in de winter(21-1 t/m 26-1-2016).Het was echt een hele mooie tijd het was een hele mooie locatie en een hele leuke groep.Marco houd alles in de gaten hoe je fotografeert en zo nodig uit legt hoe je het moet doen.Naast veel fotograferen hebben we ook heel veel gelachen en heel veel gegeten(heel veel grote snitzels) Ik heb een prachtige tijd gehad en met mooie foto's thuis gekomen dit is voor herhaling vatbaar. En we hadden een hele leuke groep dat we met zijn alle afgesproken hebben om een weekendje texel te doen. Marco bedank en zeker tot de volgende keer. Groetjes Kees
Olaf Kramer heeft geschreven op 13 februari 2016
Gister een fantastische leerzame en bovenal ook gezellige dag gehad met Marco in de Biesbosch! Erg fijn om met met zijn platbodem met andere fotografie en natuurliefhebbers een dag op de mooiste plekken te komen van dit prachtige gebied. Voor mij was het daadwerkelijk zien overvliegen van de zeearend en het zien van het nest al een hoogtepunt op zich. Dat wij daarvoor ook nog getrakteerd werden op overzwemmende reeรซn voor onze boot was echt een geweldige belevenis. Al had ik geen foto geschoten dan was het nog goed! Marco deelt op een prettige manier zijn kennis van het gebied en de dieren, zijn visie op hoe de dieren het best te fotograferen en op de toe te passen camera instellingen. Hij zorgt voor een ongedwongen gezellige sfeer aan boord en bakt ook nog een lekkere pannenkoek bij de lunch. Ik heb genoten en kom graag terug voor de Biesbosch in de zomer en andere workshops. Dank voor de fijne dag! Olaf kramer
Hugh Maaskant heeft geschreven op 10 februari 2016
Voor de eerste, maar niet laatste, keer mee met een workshop van Marco; deze was in het Bayerische Wald in de winter. We hebben een pracht tijd gehad, leuke groep, prachtige locatie en naast serieus fotograferen ook veel gelachen (en te veel gegeten ;-). Marco zorgt actief voor een geweldige sfeer en groepsdynamiek: iedereen helpt iedereen waar dat nodig is, heel mooi om mee te maken. Wat fotograferen betreft houdt hij alles in de gaten: de omgeving en de deelnemers. Zolang het goed gaat laat hij je lekker werken, maar als het nodig is grijpt hij in en helpt je verder en natuurlijk kan je altijd wat vragen. Heb zelf twee verschillende 150-600 mm lenzen van Marco mogen lenen (kwam niet verder dan 400mm) en dat was ook heel leerzaam. Ik had een uitstekende tijd met prima herinneringen en heb er ook nog eens veel goede fotos aan overgehouden. Overigens gaan we als hele groep ook nog een keer naar Texel, dat zegt ook wel wat. Kortom: een aanrader!
Fred heeft geschreven op 28 januari 2016
Net terug uit het Bayrische Wald. Ik heb een geweldige tijd gehad. Ik had geluk in een fantastische groep te komen, zet daarnaast het enthousiasme en de humor van Marco en Karin en je hebt de garantie op een super tijd. Samen dokteren ze uit hoe de kans het grootst wordt dat je ook inderdaad het wild spot. Zo gaan ze geregeld uit elkaar om te checken wat de beste locatie is op dat moment. Is het moment daar, dan zorgt Marco er wel op een aanstekelijke, vrolijke manier voor, dat je ook nog eens geweldige foto's kan maken. Ondanks het feit dat je met meerdere mensen bent, is er genoeg ruimte en tijd voor aandacht voor persoonlijke aandacht. Jongens, nogmaals bedankt voor een fantastische trip. auf wiederschnitzel Fred
Rik Scholten heeft geschreven op 28 januari 2016
Deze week met Marco meegeweest naar het Bayerischer wald. Super tijd gehad mooie foto's kunnen maken en weer veel geleerd. Maar net zo belangrijk het was reuze gezellig en hebben veel gelachen! Ik zou het iedereen aanraden want Marco brengt je naar plekken die je zelf nooit zult vinden. Heb mooie dierenfoto's kunnen maken maar ook van prachtige landschappen. Hele groep gaat met Marco mee naar Texel. Zegt genoeg toch! Vriendelijke groet, Rik Scholten
Anke heeft geschreven op 28 januari 2016
Met Marco mee geweest naar een workshop in het Bayerische Woud. Van te voren was ik terughoudend: koud, sneeuw, samen met andere mensen maar het was allemaal geen probleem! Ik heb genoten! Lynx, wolven, beer en visotters in de sneeuw gefotografeerd. Nooit gedacht dat je zulke mooie foto's kon maken. Het was ook erg gezellig met de hele groep. Marco zorgt ervoor dat iedereen een goede tijd heeft en meer leert over natuurfotografie. veel groetjes, Anke
Joyce heeft geschreven op 28 januari 2016
Voor de derde keer mee geweest met Marco naar het Bayerischer Wald. Samen met een leuke enthousiaste groep 4 dagen dieren en landschappen fotograferen. Doordat Marco de dieren kan "lezen" weet hij precies wanneer ze wat gaan doen. Op die manier kun je op het juiste moment je foto's maken. Als je eens iets wilt vragen en Marco is druk bezig om uitleg te geven aan iemand anders dan is er altijd zijn assistente Karin nog. Zij kan je ook alles uitleggen. Kortom wil je gezelligheid, veel leren en op mooie plekjes komen ga dan eens een workshop bij Marco doen. Je zult er geen spijt van krijgen.
Aartjan heeft geschreven op 15 juli 2015
zaterdag 11 juni op stap geweest. Beloofde mooie hete dag te worden. Gelukkig ochtend nog bewolkt zodat er wat fijner licht was. Marco weet elke stek in de Biesbosch. Zelfs de zeearend zag ie op bizar grote afstand zitten. Was bijzonder leerzaam om met een gepassioneerd fotograaf op pad te zijn. smiddags werd inderdaad bloedheet en best druk met bootjes maar de zeearend nogmaals en nu met zon achter ons maakte deze dag perfekt. Net als de pannekoeken smaakt deze dag naar meer!
Hans Maliepaard heeft geschreven op 23 mei 2015
Gisteren, 22 april 2015, weer met Marco en een klein groepje fotografen de Biesbosch in geweest. Het was in het begin nog een beetje grauw wat weer betreft maar dat veranderde in de loop van de ochtend toen de zon doorbrak. Dank zij Marco's enthousiasme en kennis van het gebied weer veel vogels gezien waaronder ijsvogels, de jonge zeearenden op het nest. Een nieuw onderdeel in de workshop is het fotograferen van meeuwen. Deze komen, na het strooien van wat brood zeer dichtbij en zijn dan geweldig goed te fotograferen. Zo hebben we gisteren kokmeeuw, kleine mantelmeeuw, stormmeeuw en zwartkopmeeuw kunnen fotograferen. Een bever hebben we helaas niet gezien. Daar moet ik dan toch nog een keertje (of vaker) voor terug komen. Echt aan te bevelen voor natuurfotografen die hun fotografische kennis op een hoger niveau willen krijgen en mooie foto's in de Biesbosch willen maken. En het maakt niet uit of je een beginneling of al gevorderd bent op dit gebied. Marco, weer bedankt voor een fantastische dag. Groeten, Hans Maliepaard
Jan Smit heeft geschreven op 27 april 2015
Zondag 26 april, de vooruitzichten waren slecht en waren we ons aan het voorbereiden op een regenachtige dag in de bossen voor de workshop schuilhut fotografie. Na de kennismaking kwam er een "boswachter" aanlopen en maakten we kennis met Marco de Paauw. Onderweg naar de hut werd al snel duidelijk dat hij zeer gepassioneerd is en met ziel en zaligheid die fantastische plek heeft aangelegd. De weergoden waren zeer goed gezind want het was fantastisch weer en we genoten van alles wat kwam aanvliegen. De uitleg, de betrokkenheid, de passie voor het vak, wat een vakman en ook een man die open en eerlijk communiceert den zijn passie probeert over te brengen aan de amateur fotograaf of liefhebber van de natuur. Een website bouwen en zaken roepen is een, maar eerlijk is eerlijk, alles klopte, complimenten voor deze bijzondere ervaring. Een ieder die interesse heeft in natuur en daadwerkelijk wil meemaken wat op de site staat kan ik u mededelen dit is FANTASTISCH. Voor mij persoonlijk een onvergetelijke ervaring en met mooie "platen" thuis gekomen. Ben er zeker van dat hier een vervolg op zal komen. Jan Smit
Marianne Wortel heeft geschreven op 25 april 2015
Op zondag 19 april heb ik deelgenomen aan de workshop de Biesbosch. Mijn ervaring begon echter al op zaterdag. Na ontdekt te hebben een foutje te hebben gemaakt in het boeken van mij accommodatie voor de nacht, contact opgenomen met Marco. Door te brainstormen welke mogelijkheden er waren heeft hij mij geholpen met het vinden van een nieuwe slaapgelegenheid. De zondag begon vroeg, met mooi weer. Voor mij zou de dag geslaagd zijn wanneer ik een bever en een ijsvogel zou zien. Nou dat is zeker gelukt, binnen een uur. Daarna werd de dag alleen nog maar beter. Wat hebben we veel verschillende dingen gezien: ijsvogels, bevers, zwanen, meerkoeten, reigers, ganzen (brand, nijl, grauwe, ...), eenden, bruine kiekendief, aalscholvers, koolmezen, ....... en om het geheel nog perfect af te sluiten de zeearenden met hun jongen. We konden zien hoe beide ouders in het nest landde en de jongen voerde. Wow wat een geweldige ervaring. Tijdens deze dag werd iedereen geholpen met de vragen die er waren. Daarbij was er een geweldig stukje catering. De hele dag verliep lekker relaxed, het was gezellig en overtrof mijn verwachtingen.
Hans de Korte heeft geschreven op 19 april 2015
Ik maakte een fout en kwam een dag te vroeg naar Werkendam. Maar Marco dacht dat ook hij wellicht een fout had gemaakt via zijn boekingssysteem. Wat dacht je? Hij kwam naar de haven en heeft ons (er was nรณg zo'n 'sukkel') een lange, halve dag rondgevaren. Geen moeite is hem te veel. Wat een enthousiaste man. Het weer werkte ook nog eens mee. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel ijsvogeltjes op รฉรฉn ochtend gezien. Hij weet ze te vinden, hoor. Enz, enz. Tot slot nog een heerlijke 'Beverburger' gegeten, aangeboden door.... M..... Nu houd ik op met de superlatieven, hij zou er van naast zijn schoenen gaan lopen, haha. Marco heel erg bedankt. Vast nog eens tot ziens.
Ineke de Boer-de Vroede heeft geschreven op 19 april 2015
Afgelopen vrijdag (17 april) ging er een (natuur)wereld voor mij open. Vanuit de schuilhut van Marco in een verstild bos kregen wij op ooghoogte een enorme variรซteit aan vogels voorgeschoteld. Met de tips van Marco en zijn passievolle enthousiasme wist hij ons tot grote kwantiteit in het fotograferen te bewegen. De kwaliteit zullen we aan zijn deskundige oordeel overlaten, maar ik vond het een fantastische ervaring en heb een topdag (inclusief de lekkere pannekoeken als lunch) gehad. Marco, heel erg bedankt!
Jos heeft geschreven op 17 april 2015
Vorige week (10 april) deelgenomen aan de workshop 'schuilhutfotografie'; een geweldige ervaring op een fantastisch ingerichte plek. Zeer veel kansen gehad, en benut, om mooie - voor mij unieke - foto's te maken van een scala van vogels maar ook andere beestjes.... Marco, bedankt voor het delen van je zeer leerzame tips en tricks ( en je heerlijke pannekoeken). Ik kijk uit naar je volgende workshop.