Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.198.214 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
107 berichten.
Henk van Klinken heeft geschreven op 12 februari 2020
De eerste week van februari 2020 met Marco in het Bayerische Wald geweest. Ik ben vooral vogelaar, maar keek toch erg uit naar deze workshop wilde dieren. Heb er heel erg genoten, veel geleerd. wat is Marco gemotiveerd en entiosjast met en voor zo een groep mensen. Dankjewel Marco!!!
Kees van Dam heeft geschreven op 11 februari 2020
Afgelopen week voor de eerste keer mee geweest met Marco naar het Bayerischer Wald. Wat een fantastische ervaring was dit!! Prachtig om 4 volle dagen in de natuur te zijn en mooie dieren en landschappen te fotograferen! Marco is echt een enthousiaste coach die graag wil dat jij met de mooiste plaatsjes thuiskomt. Hij geeft je continue tips en loopt vaak even bij je langs om te kijken of het goed gaat. Marco zorgt voor een relaxte sfeer in de groep en maakt de avonden ook erg gezellig! Echt een aanrader de workshop Bayerischer Wald!!
Marcel Beudel heeft geschreven op 3 februari 2020
Voor de tweede keer mee met de Winter workshop natuurfotografie in het Bayerischer Wald. Deze keer zat het weer iets minder mee, weinig sneeuw en veel regen. Ondanks dat een super leuke tijd gehad met Marco en ook mooi foto's geschoten. Hij weet er altijd een feestje van te maken en ondanks de "tegenvaller" om mensen zo te motiveren om met mooie resultaten thuis te komen. Bedankt en tot de volgende. Groet Marcel
Hans Maliepaard heeft geschreven op 11 oktober 2019
Afgelopen week met Marco naar het Bayerischer Wald geweest. Voor de 8e keer! De groep bestond uit een mix van beginnende natuur fotografen en al wat gevorderde. Zoals altijd kreeg iedereen de aandacht die hij nodig had van Marco om zijn of haar fotografie naar een hoger niveau te tillen. Het was, zoals vrijwel altijd, een hele leuke groep waarmee we naast serieus fotograferen ook heel veel gelachen hebben. Kortom een zeer geslaagde workshop en ik kijk al weer uit naar een volgende keer, want het is elke keer weer anders.
Herman van der Ent heeft geschreven op 23 juni 2019
op 14 juni met Marco naar de Biesbosch geweest . Door het landschap, de fauna, het gezelschap maar zeker ook door de begeleiding was het voor mij een (weliswaar lange) absolute TOPDAG. en met de foto's van wat Marco met heeft laten zien kan ik daar nog lang op terugkijken. Een absolute aanrader
Ed heeft geschreven op 15 juni 2019
Vrijdag 14 juni de workshop geboekt als kado voor mijn schoonmoeder. Een ervaring om iedereen die naar iets unieks op zoek is aan te raden. Marco is, naast een bevlogen, gepassioneerde en zeer professionele gids en fotograaf, ook een voorbeeld van iemand die in staat is zijn deelnemers praktische tips te geven die je rirect kunt toepassen. Niet te moeilijk doen en gewoon blijven. Dat maakt deze dag tot een zeer gezellige en bijzondere dag. Wij hebben genoten en ik hoop nog eens mee te kunnen naar Zambia ???
Piet heeft geschreven op 15 juni 2019
Op 15/06/2019 onder bezielende en gepassioneerde leiding van Marc een mooie en bij momenten een spannende fotografische trip door de Biesbosch meegemaakt, volop gelegenheid voor het maken van perfecte plaatjes, na de nodige tips en trucs: drukdoende bevers, dansende zwanen vliegens vlugge ijsvogels en meer. Een aanrader.
Kees Embregts heeft geschreven op 21 april 2019
Afgelopen vrijdag 19 april een fantastische tocht gehad door de Biesbosch. Een actieve boottocht met een leuke groepen fotografen onder leiding van een enthousiaste Marco de Paauw. Tips en uitleg voor iedereen en de spannendste verhalen onderweg. Een echte aanrader voor iedereen, fotograaf en natuurliefhebber.
Nico Hulsman heeft geschreven op 1 april 2019
29 maart 2019 van een zeer boeiende en onderhoudende workshop van Marco in de Biesbosch genoten. Marco leren kennen als een no-nonsense en zeer ervaren professional die veel nuttige tips en tricks geeft in een fantastische setting met zijn boot in de Biesbosch, dat hij als zijn broekzak kent. Absolute aanrader!
Jelle Nijdam heeft geschreven op 31 maart 2019
Een bijzondere dag gehad met Macro in de Biesbosch. We hadden magisch licht... veel gezien met als toppunt een klapekster! Met de hele goede tips en adviezen van Marco hele bijzondere foto's gemaakt van "normale" vogels zoals Blauwe Reigers, Mantelmeeuwen en Wilde Eenden. Als je wilt genieten van een van de mooiste natuurgebieden va NL met een enthousiaste ervaren gids, die met zijn tips je foto's bijzonder maken ga dan mee!!!
Hannie heeft geschreven op 9 maart 2019
Op 1 maart een mooie dag in de Biesbosch gehad. Een bever naast de boot en op het land, reeรซn, zwanen, reigers, zeearenden, buizerds en nog veel meer in een schitterende omgeving. Met tips van Marco om het zo mooi mogelijk vast te leggen met de camera. Bedankt en hopelijk tot in het Bayerischer Wald!
Hannie heeft geschreven op 3 maart 2019
Vrijdag 1 maart een dag met Marco op pad geweest in de Biesbosch?. Een koude dag maar hartverwarmend door zijn enthousiasme voor de natuur en de tips en tricks om het zo mooi mogelijk vast te leggen. En niet te vergeten de heerlijke panenkoeken..... Voor herhaling vatbaar of wellicht een trip naar het Bayerischer Wald??
Natalie heeft geschreven op 2 maart 2019
Vrijdag 1 maart 2019 een super foto-dag gehad met Marco in de Biesbosch. Ondanks dat ik al wat jaartjes fotografeer toch weer een paar super tips gehad om mijn foto's te verbeteren! De boot werd elke keer zodanig gepositioneerd dat we allemaal de beste kans hadden om mooie foto's te maken van de diverse dieren/vogels die we gezien hebben. De dag was helemaal top georganiseerd met heerlijke pannenkoeken als lunch en 's avonds ook heerlijk gegeten. Kortom, ik kan het iedereen aanraden om een dagje of fotoreis met Marco te gaan maken! Tot ziens!
Nico Henrard heeft geschreven op 17 februari 2019
In 2008 een workshop Bayerische Wald gevolgd met Marco. Deze man is inspirerend. Dacht dat ik iets wist van fotografie, maar Marco bracht empathie, fantasie en inspiratie erbij. Als je iets wil leren nadat je denkt dat je een camera kan hanteren, moet je bij hem zijn. Een natuurfotograaf in de top 10 in de wereld.
Alan van Ballegooijen heeft geschreven op 14 februari 2019
Net terug van een gave reis naar het Bayerischer Wald. Wat een inspirerende omgeving. Met de supergoede begeleiding en tips van Marco en natuurlijk een supergezellige groep hebben we prachtige platen geschoten en diverse dieren in een natuurlijke omgeving gezien.
Marcel Beudel heeft geschreven op 12 februari 2019
Vorige week met Marco naar het Bayerischer Wald geweest. 4 fantastische dagen in de sneeuw waarbij alle verwachtingen werden overtroffen. Een beren gezellige club mensen met gevoel voor humor, saamhorigheid en dan ook nog serieus op pad gaan om hele mooie platen te schieten van wolven, lynxen en beren en alles wat daar aan vast geborduurd wordt als bijvoorbeeld de sterrenhemel of andere dieren en landschappen. Voor Marco is niks te gek en hij doet er echt alles aan om iedereen met mooie foto's naar huis terug te laten keren. Marco je bent niet allen een top fotograaf maar ook top gozer!! Ik heb een super leuke tijd gehad, bedankt hier voor.
Jeanne heeft geschreven op 21 oktober 2018
Heerlijke dag gehad met Marco in de Biesbosch afgelopen vrijdag! Ik heb nog niet zoveel fotografie ervaring , maar door de fijne gastvrijheid, de geweldige adviezen en omdat Marco helemaal thuis is in de Biesbosch toch hele mooie fotoโ€™s gemaakt! Nu eens gaan kijken of ik begin februari vrij kan maken voor de workshop in het beierische wakd , lijkt me erg gaaf! Bedankt Marco en iedereen van de groep die er bij was... het was super gezellig! Tot ziens?
Alan van Ballegooijen heeft geschreven op 20 oktober 2018
Gisteren met Marco een fantastische fotoworkshop in de Biesbosch gehad. Ongelofelijk veel gezien. Bever, zeearend, buizerd, ijsvogels, blauwe reigers, zilverreigers, dodaars, fuut, meerkoet, slechtvalk, zwaan, spechtโ€ฆ allemaal in een prachtig landschap. Ondanks het lage water konden we overal komen en vaak op slechts enkele meters van de vogels. Een super enthousiaste groep, mooi weer en met Marco erbij was het plaatje compleet om prachtige platen te schieten en te experimenteren met m'n nieuwe lens. Veel geleerd over beeldcompositie, het toepassen van overbelichting en onderbelichting en het vinden van het juiste moment om die ene unieke foto te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!! Thnx Marco.
Axel heeft geschreven op 20 oktober 2018
Heb op vrijdag 19 oktober de fotoworkshop in de Biesbosch gedaan. Ik heb nog nooit zoveel moois bij elkaar gezien. Bever, zeearend, buizerd, landschap, ijsvogel, blauwe reiger, zilverreiger, dodaars, fuut, meerkoet, slechtvalk, zwaanโ€ฆ en de een zat nog mooier te poseren dan de ander. Het weer deed ook nog een duit in het zakje, en de gezelligheid was ook niet van de lucht. Met Marco de Paauw er bij is het ook onmogelijk om niet enthousiast te worden. Hij coached je in het fotograferen en geeft (heel)veel tips en uitleg over beeldcompositie, de bediening van de camera en het toepassen van overbelichting en onderbelichting. De kwaliteit van mijn fotoโ€™s groeide zichtbaar gedurende de dag. Je wordt ook de hele dag uitgedaagd om beelden te herkennen voor ze er zijn en dan actiefotoโ€™s te maken waar je maar een fractie van een seconde de tijd voor hebt. Vechtende of jagende reigers bijvoorbeeld, en opvliegende zwanen. Maar als er een dier zit te poseren krijg je ook ruimschoots de tijd om messcherpe fotoโ€™s te maken. Het kleine stille bootje kan soms tot op een paar meter naderen. Dat heeft schitterende beelden van ijsvogels en buizerds opgeleverd. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je het druk krijgt want aan boord gelden slechts twee regels: val niet uit de boot en geniet!
Andrea heeft geschreven op 19 oktober 2018
Vette plaat, met de zwarteband naar huis...als je ooit met Marco op pad bent geweest moet je deze uitspraken herkennen, dan wel of niet in het brabantse dialect ;-). Vandaag met een skon groepje op pad geweest met Marco en zijn boot door de Biesbosch. Deze kent hij op zijn duimpje. Hij weet je precies te vertellen wat je ziet, hoort, wat je mag verwachten van de diverse dieren en wellicht nog mooier hij vertelt ook waarom ze zo reageren. Het zelfde geldt voor zijn vakkundige en een voor ieder op niveau, uitleg je camera instellingen en zaken als compositie en belichting. Voeg hier zijn enthousiasme, humor en het lekker direct zijn aan toe en je hebt alle ingrediรซnten voor een geslaagde dag! Geslaagd was het, we begonnen met de bever, diverse watervolgels, mooie composities, schitterend weer en dus heel mooi licht, gevolgd door de zeearend, ijsvogels waarvan 2 poserende, mooie vliegende zwanen en als afsluiter de buizerd die volop van de aandacht van ons genoot! Voeg hier nog de hรฉรฉrlijke lunch pannenkoeken op geweldige locatie aan toe..... Dan kan je alleen nog maar zeggen: Ut waor kei gaaf ?