Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.201.95.84 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
106 berichten.
Gert heeft geschreven op 6 juni 2022
ย  Wij zijn voor het eerst op fotoreis naar Zambia, South Luangwa National Park met Marco de Pauw / Wildlife Images geweest. Deze reis stond al jaren op onze verlanglijst. ย  We waren met een leuke groep die dezelfde passie voor fotografie hebben . Het was in รฉรฉn woord geweldig. ย Goed georganiseerdย van de start tot ย de finish. Deย  accommodatie, (Croc Valley Camp Mfuwe) was een comfortabele safari tent met eigen douche en toilet in een stenen gedeelte dat ย aan de tent vast zat ย wat afgesloten kon worden. De keuken was goed en het personeel heel vriendelijk. ย De accommodatie lag vlakbij het National park waar we 8 dagen in het park 2 keer per dag in de ochtend en in middag/avond een ย game drive gedaan hebben. Groot voordeel ย bij Marco is dat je alle ruimte in de jeep hebt om te fotograferen. In plaats van de ย 9 ย personen die normaal in de Jeep gaan heeft Marco geregeld dat we met maximaal 6 personen in deย  jeep zitten zodat iedereen goed kan fotograferen en er voldoende ruimte is voor je fototas. ย Tussen de drives door is er voldoende tijd om te rusten, zwemmen of je fotoโ€™s op te slaan. De samenwerking tussen de chauffeurs (die het gebied goed kennen) en Marco de Paauw ย zorgde er voor dat we op hele mooie plekjes kwamen en een heleboel dieren hebben gezien. ย Marco was er altijd om ons met raad en daad bij te staan, ย met zijn tips en zijn kennis van het gedrag van de dieren en lettend op de goede compositie ( de jeep wordt zo neergezet dat er een mooie compositie ontstond) zorgde hij er voor dat wij veel mooie fotoโ€™s hebben kunnen maken. ย  Marco zijn motto is goed slapen, eten en plezier maken dan komen de fotoโ€™s vanzelf. ย En dat is zeker goed gelukt.ย  We hebben veel dieren gefotografeerd zoals wilde honden ( midden in een jacht gestaan op empalaโ€™s), nijlpaarden, krokodillen, zebraโ€™s, olifanten die voor de jeep staan, olifanten die de rivier oversteken met zonsondergang, leeuwen die op 1 meter voor de jeep langs komen wandelen of ergens liggen te slapen, moeder en een jong luipaard in een boom met prooi. En heel vogels gefotografeerd zoals visarend, zeearenden, bijeneters, ijsvogels, en nog veel meer. ย  Buiten wildlife hebben wij ook landschapsfotografie en een avond nachtfotografie van prachtige sterrenhemelย  (zonder lichtvervuiling zoals in Nederland waardoor heel veel sterren te zien waren en de Melkweg) gedaan. ย  Het was zwarte band genieten! ย Zijn warme persoonlijkheid, gedrevenheid en ongedwongenheid maakte dat dit voor ons een onvergetelijke reis is geworden. Marco doet er alles aan om het iedereen naar zijn of haar zin te maken.ย  Onze eerste (foto)safari was dan ookย  overweldigend. Houd je van de fotografie, natuur en met name wildlife dan is zeker het een aanrader om met Marco, Wildlife Images mee te gaan. ย  Wij hebben ons weer opgegeven om met Marco naar het Bayerischer woud te gaan. ย  Wij willen Marco bedanken voor zijn inzet en enthousiasme en het organiseren van deze mooie fotoreis. ย  ย  Gert en Joke inโ€™t Veld ย  Verzonden vanuit Mail voor Windows ย 
Gert en Joke in't Veld heeft geschreven op 5 juni 2022
Wij zijn voor het eerst op fotoreis naar Zambia, South Luangwa National Park met Marco de Pauw / Wildlife Images geweest. Deze reis stond al jaren op onze verlanglijst. We waren met een leuke groep die dezelfde passie voor fotografie hebben . Het was in รฉรฉn woord geweldig. Goed georganiseerd van de start tot de finish. De accommodatie, (Croc Valley Camp Mfuwe) was een comfortabele safari tent met eigen douche en toilet in een stenen gedeelte dat aan de tent vast zat wat afgesloten kon worden. De keuken was goed en het personeel heel vriendelijk. De accommodatie lag vlakbij het National park waar we 8 dagen in het park 2 keer per dag in de ochtend en in middag/avond een game drive gedaan hebben. Groot voordeel bij Marco is dat je alle ruimte in de jeep hebt om te fotograferen. In plaats van de 9 personen die normaal in de Jeep gaan heeft Marco geregeld dat we met maximaal 6 personen in de jeep zitten zodat iedereen goed kan fotograferen en er voldoende ruimte is voor je fototas. Tussen de drives door is er voldoende tijd om te rusten, zwemmen of je fotoโ€™s op te slaan. De samenwerking tussen de chauffeurs (die het gebied goed kennen) en Marco de Paauw zorgde er voor dat we op hele mooie plekjes kwamen en een heleboel dieren hebben gezien. Marco was er altijd om ons met raad en daad bij te staan, met zijn tips en zijn kennis van het gedrag van de dieren en lettend op de goede compositie ( de jeep wordt zo neergezet dat er een mooie compositie ontstond) zorgde hij er voor dat wij veel mooie fotoโ€™s hebben kunnen maken. Marco zijn motto is goed slapen, eten en plezier maken dan komen de fotoโ€™s vanzelf. En dat is zeker goed gelukt. We hebben veel dieren gefotografeerd zoals wilde honden ( midden in een jacht gestaan op empalaโ€™s), nijlpaarden, krokodillen, zebraโ€™s, olifanten die voor de jeep staan, olifanten die de rivier oversteken met zonsondergang, leeuwen die op 1 meter voor de jeep langs komen wandelen of ergens liggen te slapen, moeder en een jong luipaard in een boom met prooi. En heel vogels gefotografeerd zoals visarend, zeearenden, bijeneters, ijsvogels, en nog veel meer. Buiten wildlife hebben wij ook landschapsfotografie en een avond nachtfotografie van prachtige sterrenhemel (zonder lichtvervuiling zoals in Nederland waardoor heel veel sterren te zien waren en de Melkweg) gedaan. Het was zwarte band genieten! Zijn warme persoonlijkheid, gedrevenheid en ongedwongenheid maakte dat dit voor ons een onvergetelijke reis is geworden. Marco doet er alles aan om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Onze eerste (foto)safari was dan ook overweldigend. Houd je van de fotografie, natuur en met name wildlife dan is zeker het een aanrader om met Marco, Wildlife Images mee te gaan. Wij hebben ons weer opgegeven om met Marco naar het Bayerischer woud te gaan. Wij willen Marco bedanken voor zijn inzet en enthousiasme en het organiseren van deze mooie fotoreis. Gert en Joke inโ€™t Veld
Roberto heeft geschreven op 3 juni 2022
Na mijn eerste boottocht met Marco in de Biesbosch smaakte het naar meer. Ik ben dan met hem en een super groep naar de Bayerische Wald gegaan. Door onfortuinlijke timing en Corona gedoe mocht ik Duitsland in alleen met een 5-daagse quarantaine. Marco heeft zich enorm ingespannen om e.e.a. duidelijk te krijgen en het regelen met de hotel eigenaresse dat ik daar 5 dagen in quarantaine mocht blijven. Dit dus allemaal extra "service van de zaak", met ook nog "thuisbezorgd dienst" voor het avondeten! Na de quarantaine een geweldige ervaring meegemaakt; beren, lynxen en wolven in de sneeuw gefotografeerd, een hele leuke week gehad, met Marco en de groep. Veel lol en lekker eten ook nog. De laatste dag met het hele groep alvast een nieuwe reis naar het BW in het najaar geboekt. Dat zegt genoeg ... Marco, nogmaals bedankt!!
Michiel Sluis heeft geschreven op 22 mei 2022
Zambia Een prachtige reis gemaakt met Marco de Paauw (Wildlife Images) naar Zambia Het is een lange reis. Van Amsterdam met een tussenstop in Dubai om vervolgens door te reizen naar Zambia. Maar het is het alleszins waard! Met 12 andere gepassioneerde Natuur fotografen en Marco met assistent was dat goed te doen. We verbleven in Croc Valley Camp een lodge grenzend aan het schitterende natuurgebied South Luangwa national park. We sliepen in tenten grenzend aan de Luangwa rivier (met ruime douch en toilet). โ€™s Ochtends wakker worden met een magnifieke rode zonopkomst. De insteek was mooie natuur fotoโ€™s maken (onder de kundige begeleiding van Marco is dat ook gelukt) maar dat was niet het enige! We hebben veel gelachen en goed gegeten. Tussen de ochtend en middag/avond game drive waren we vaak te vinden in en aan het zwembad. Dag 1 al mooie fotoโ€™s kunnen maken van Olifanten, Impalaโ€™s, nijlpaarden, vogels en een luipaard. De lat was hoog gelegd. De volgende dag een groep wilde honden gezien die aan het jagen waren op Impala. We sloten de dag af met een groep jonge olifanten die tijdens de zonsondergang de Luangwa rivier overstaken. We renden met 2 safari trucks waardoor je meer ruimte had om te fotograferen dan een gemiddelde safari. Het is geen dierentuin, als een dier zich niet wil laten zien zie je hem ook niet. Mede dankzij 2 kundige gisten/drivers en Macro stonden we op de beste plaatsen om fotoโ€™s te maken en hebben we elke dag weer een bijzonder avontuur beleeft. Eรฉn van de hoogtepunten was een luipaard met jong die een deel van een Impala aan het verorberen was. Een kleine opsomming van de dieren die we gezien hebben (zeker niet volledig): leeuw, luipaard, Afrikaanse olifant, Afrikaanse buffel, Giraf, Impala, apen enz. (ook veel volgens) De tijd ging snel (veel te snel). Al me al een fantastische reis waar nog veel meer over te vertellen en schijven valt, maar ik laat het hier bij!
Giel heeft geschreven op 20 mei 2022
De fotoreis naar Zambia is een aanrader! Met hoge verwachtingen reisde ik juni 2022 naar Zambia South Luangwa National Park voor een fotoreis met Marco de Paauw. Mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. Afrika is een geweldige belevenis. Donkere, zwoele nachten, warme zonnige dagen. Dierengeluiden. Geuren. Vriendelijke mensen. Goed eten. De game drives waren fantastisch. Wat een mooi gebied, zoveel dieren in hun natuurlijke omgeving. Je komt ogen tekort. In die omgeving leert Marco de Paauw je beter fotograferen: met veel oog voor standpunt, compositie, licht en met veel kennis van hoe dieren zich gedragen en hoe je ze kunt vinden kom je tot prachtige foto's. Een kleine groep gelijkgezinde hobby fotografen maakt de reis ook gezellig. Marco heeft zijn uiterste best gedaan alle tot in de puntjes te regelen en dat merk je. Hij heeft aandacht voor iedereen en weet een goede sfeer te creรซren.
Marice Thewessen heeft geschreven op 5 april 2022
Beste Marco, 10 dagen geleden mocht ik met familie bij je aan boord stappen in de Biesbosch. Het voelde alsof ik bij een vriend aan boord stapte! Je hebt de gave om iedereen zich meteen op zijn gemak te laten voelen, ook een beginner in fotografie. Je kent de omgeving als je broekzak en hebt een fantastisch scherp oog. We zagen daardoor op honderden meters afstand een visarend, en heel dichtbij tot drie keer toe bevers en diverse ijsvogels. Je leerde me beter anticiperen op aankomende 'moves' van vogels en nuttige tips over over- en onderbelichting. Onderweg was je zeer onderhoudend over al je fotografiereizen, je zorg en visie op natuurbehoud en we werden verwend met een heerlijke warme zelfgemaakte lunch. Ook je hulp Mike was heel prettig gezelschap. Ik kan deze trip iedereen aanraden! Warme groet, Marice
Katinka Mann heeft geschreven op 9 februari 2022
Super trip gemaakt met Marco naar het Bayerische Wald! Goede sfeer, veel sneeuw, lekker eten en vooral ook prachtige setting om mooie foto's van ondermeer wolven, lynxen en bruine beren te maken. Marco doet er alles aan om te zorgen dat iedereen het goed heeft tijdens het verblijf. Smaakt naar meer!
Joes van Asten heeft geschreven op 30 oktober 2021
Op 29 oktober een workshop in de Biesbosch gedaan. Als beginnend hobbyfotograaf in een boot met een gemรชleerd gezelschap met een gemeenschappelijke deler: een passie voor fotografie. Marco verstaat de kunst om iedereen de aandacht te geven die hij of zij op dat moment nodig hebben. Behalve dat je op die dag veel leert over fotografische technieken leert Marco je ook de natuur te lezen zodat je van te voren weet wat er mogelijk gaat gebeuren en je je daar als fotograaf op kunt instellen. Daarnaast is het een heel gezellige dag buiten in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Deze workshop is een aanrader voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Han de Zwaan heeft geschreven op 20 oktober 2021
Vorige week van maandag op dinsdag bij de Dreamspot locatie gelogeerd samen met dochterlief. Wat een geweldige ervaring! Allereerst de zeer hartelijke ontvangst door Deborah, ze verzorgde zelfs een heerlijke avondmaaltijd (op maandagavond is er niet veel open zelfs snackbars waren gesloten) We waren goed en wel geรฏnstalleerd en hadden net het heldere instructiefilmpje van Marco tot ons genomen en daar verscheen de eerste boommarter al! Wat een feest, het kijken naar het diertje alleen al. Volop foto's kunnen maken. Later op de avond verscheen er nog weer een marter en ondertussen vermaakte wij ons met de rondscharrelende egels. Er werd ons een behoorlijke nachtrust gegund door alle dieren en 's ochtends stond Deborah weer klaar met een heerlijk ontbijt! Tot slot nog een hele ochtend heerlijk genieten van alle vogels. Want ook daarvoor is het een prachtige locatie. Kortom een mooie locatie en een geweldige verzorging door Deborah. We gaan het zeker nog eens doen!
Anne-Marie heeft geschreven op 2 oktober 2021
Super ervaring om met Marco op reis te zijn. Volledige focus op techniek en standpunt. Gecombineerd met zijn kennis van de dieren maakt dat ik nu al, en de trip is nog niet voorbij als een blij ei ben met resultaat en het geleerde.
Henk Hoogstraten heeft geschreven op 7 juni 2021
Afgelopen vrijdag 4 Juni 2021 een hele leerzame en vooral leuke workshop gehad in de biesbosch met Marco de Pauw. Marco is een hele enthousiaste natuurfotograaf die er alles aan doet om er een onvergetelijke dag van te maken. Heerlijke pannenkoeken van hem gehad als lunch. Met als hoogtepunt aan het eind van de dag toch nog een ijsvogel vastgelegd. Hierbij ging Marco tot in het water om een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor het paartje te creรซren. Helaas in mijn enthousiasme niet helemaal scherp de foto gekregen dus een reden om het volgend jaar nogmaals deze workshop te doen. Gr Henk
Sandra Warren heeft geschreven op 14 september 2020
Zondag 13/09/2020 waanzinnig leuke leerzame en vooral leuke workshop gehad in de Biesbosch met Marco. Hij doet er echt alles aan om je alles te laten zien en dat is bij ons cum-laude geslaagd geweest! We hebben alles gezien wat me maar wilde zien. Eindresultaat zijn een berg mooie foto's en een gevulde maag van de heerlijke pannenkoeken die hij voor ons gebakken heeft!
Marcel de Visser heeft geschreven op 14 september 2020
13 September een workshop in de Biesbosch gedaan samen met andere hobby-fotografen. Wat een TOPdag, fotografie op (soms) een andere manier ?, relaxed, ontspannen, leerzaam, geen haast, Marco heeft kennis, gedrevenheid, passie, kortom alles in zich om een geslaagde workshop te geven. Ik ga zeker nog een keer terug, dus....tot de volgende keer Grtn, Mars,
MadebyGreet heeft geschreven op 14 september 2020
Gisteren een onwijs gave workshop gehad in de Biesbosch . Heb eindelijk de platen geschoten waar ik al zo lang op hoopte ze te kunnen maken. Top gastheer Marco de Paauw bracht ons precies op de juiste plaats. Echt een aanrader om dit een keer te doen!!
Gert-Jan Hoogland heeft geschreven op 26 juli 2020
Op 5 juli kennis gemaakt met Marco met een Biesbosch "safari". Wat me opviel was zijn zorg voor het welzijn van de deelnemers in de meest uitgebreide zin van het woord en zijn enorme kennis van de natuur. Hij hoorde en zag dingen die een ongeoefend deelnemer totaal ontgaan.
Deborah Schraa heeft geschreven op 25 juli 2020
Met Marco de biesbosch in geweest. Goed verzorgde trip, fantastische sfeer, staat altijd open voor vragen en geeft duidelijke uitleg. Super genoten. Een echte aanrader!
Sandra heeft geschreven op 25 juli 2020
Vandaag voor de tweede keer mee geweest 'op de boot is een hele unieke ervaring en leerrijk ik raad het iedereen aan maar ik ga proberen voor een workshop in Duitsland te doen wil die ervaring eens meemaken tot de volgende grts Sandra uit Belgiรซ
Thierry en sandra heeft geschreven op 19 juni 2020
Een heel mooie prachtige dag en ervaring in haven van oversteeg rondvaart Fotoworkshop gedaan echt waar zeker aan te raden om eens te doen hele toffe gast Marco verschrikkelijk goede kennende van de streek en van zijn werk zeker aan te raden
John Leeuwesteijn heeft geschreven op 14 maart 2020
Vandaag in de haven van Sleeuwijk Marco ontmoet. Leuke kennismaking en hebben raakvlakken met het mooie Zuid-Afrika. We houden contact Marco. Gr. John Leeuwesteijn
Henk van Klinken heeft geschreven op 12 februari 2020
De eerste week van februari 2020 met Marco in het Bayerische Wald geweest. Ik ben vooral vogelaar, maar keek toch erg uit naar deze workshop wilde dieren. Heb er heel erg genoten, veel geleerd. wat is Marco gemotiveerd en entiosjast met en voor zo een groep mensen. Dankjewel Marco!!!